Imagini spectaculoase cu boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Natural Apuseni, surprinse de Romsilva
Imagini spectaculoase cu cerbi în perioada de împerechere au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.
Imaginile au fost înregistrate de o cameră montată în sălbăticie de angajații Romsilva, compania națională care administrează numeroase păduri din România.
„Imagini extraordinare cu boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Natural Apuseni”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.
„În timpul boncănitului, cerbii se luptă pentru supremație”
Potrivit specialiștilor perioada de împerechere a cerbilor, numită boncănitul cerbilor, are loc în a doua parte a lunii septembrie, până în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, cerbii se luptă între ei pentru supremație.
„În timpul boncănitului, cerbii se luptă pentru supremația asupra cârdurilor de ciute, folosindu-și coarnele dezvoltate din primăvară până în toamnă. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”, au explicat specialiștii.
Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba.