Porcii sălbatici contribuie masiv la schimbările climatice. Cum este explicat fenomenul
Porcii sălbatici din întreaga lume cauzează o mare problemă pentru mediul înconjurător, iar experții nu prea știu cum ar trebui gestionată problema.
Animalele, utilajele și orice altceva care scormonește prin pământ are tendința să elibereze carbon în atmosfera Pământului. Aceasta este o etapă normală din ciclul carbonului, însă porcii sălbatici (Sus scrofa) eliberează cantități masive de gaze cu efect de seră pe măsură ce invadează și devastează noi regiuni din lume.
Așadar, modelele sugerează că porcii sălbatici invazivi din lume eliberează mai mult dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an decât 1 milion de mașini, potrivit unor noi cercetări publicate recent în jurnalul Global Change Biology. De asemenea, oameni de știință neafiliați studiului au descoperit în urmă cu doar câțiva ani că armele nu vor rezolva problema.
Impactul ecologic al porcilor sălbatici a fost profund subestimat
Din păcate, se pare că populațiile de porci sălbatici din lume sunt concentrate în zone care au un sol deosebit de carbonic, potrivit studiului. Asta înseamnă că, pe de-o parte, porcii eliberează cantități vaste de dioxid de carbon pe măsură ce scormonesc solul.
Însă, oamenii de știință cred că, de fapt, impactul ecologic al porcilor sălbatici a fost profund subestimat. Asta pentru că zonele agricole au fost excluse, un loc preferat de acest animale, având în vedere că aceste locuri emit deja dioxid de carbon și cercetătorii nu au dorit să măsoare emisii de două ori în studiul lor.
Porcii sălbatici, o problemă extrem de dificilă și costisitoare
„Această problemă devine tot mai accentuată, iar porcii s-ar putea extinde în regiune cu depozite mari de carbon”, a precizat Christopher O’Bryan, autor principal al cercetărilor și ecolog la Universitatea din Queensland, Australia.
Din păcate, istoria ne-a arătat că porcii sălbatici sunt o problemă extrem de dificilă și costisitoare. Mai mult, conform spuselor lui O’Bryan, nicio opțiune nu este benefică pentru planetă, potrivit Futurism.
„Dacă trimitem elicoptere și începe să împușcăm porcii, sau instalăm capcane, construim garduri, toate acestea cauzează emisii. Așa că trebuie să luăm totul în considerare”, a adăugat ecologul.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Urșii hibrizi „pizzly”, tot mai răspândiți în Arctica din cauza schimbărilor climatice
Schimbările climatice cauzate de omenire au dus la deplasarea axei Pământului în ultimele decenii
O specie rară care poate salva cafeaua de la schimbările climatice, redescoperită de cercetători