Home » Natură » Val de căldură istoric în Canada și nordul Statelor Unite. Noi recorduri de temperatură, doborâte în fiecare zi

Val de căldură istoric în Canada și nordul Statelor Unite. Noi recorduri de temperatură, doborâte în fiecare zi

Publicat: 30.06.2021

Canada și o bună parte din nord-vestul Statelor Unite ale Americii înregistrează recorduri de temperatură în urma unui val de căldură devastator.

Orașe americane precum Portland și Seattle stabilesc și doboară noi recorduri de temperatură în fiecare zi, iar prognozele meteorologice arată că situația se va înrăutăți. Valul alarmant de căldură, cel mai probabil o prevestire a ororilor climatice ce ne așteaptă, evidențiază faptul că aceasta ar putea fi cea mai călduroasă vară de până acum, dar și posibil cea mai „răcoroasă” din restul vieților noastre.

Pentru prima dată în istoria sa, orașul Seattle a înregistrat o temperatură de peste 37,7 grade Celsius timp de două zile la rând. De asemenea, orașul Portland a înregistrat 42 grade Celsius în dimineața zilei de 28 iunie, iar după-amiaza a doborât recordul, termometrele ajungând la 46 grade Celsius.

Temperaturi practic nemaivăzute până acum

În afară de Portland și Seattle, orașe precum Spokane, Edmonton, Calgary și Vancouver sunt așteptate să doboare propriile recorduri de temperatură în următoarele zile. Vestea este deosebit de alarmantă având în vedere faptul că temperaturile medii pentru aceste zone, în această perioadă a anului, ajung undeva la 21 de grade Celsius.

„Temperaturile de 43 de grade Celsius sau mai mult sunt practic nemaivăzute la vest de Munții Cascadelor”, a explicat Randy Adkins, meteorolog senior la AccuWeather, potrivit Futurism.

Totodată, în 29 iunie, în Lytton s-a înregistrat o temperatură de 49,5 grade Celsius, depășind recordurile istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv.

Chiar și ștrandurile au trebuit să fie închise

Pericolele pe termen lung produse de schimbările climatice sunt iminente, însă aceste valuri de căldură sunt fatale și pe termen scurt. Multe locuințe din regiune, în special centrele pentru bătrâni sau oameni fără adăpost și membrii vulnerabili din populație, nu au acces la aer condiționat pentru că nu a mai fost necesar până acum.

De asemenea, chiar dacă există acces la aer condiționat, penele de curent de la infrastructura energetică copleșită au lăsat multe persoane din Oregon și statul Washington fără curent electric. Chiar și ștrandurile au trebuit să fie închise din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Raport alarmant al ONU: „Greul abia acum începe. Am distrus planeta, în curând vom culege roadele”

Criza climatică ar putea cauza o deplasare a centurii tropicale a Pământului, punând în pericol siguranța alimentară

Păsările par să fie mai rezistente la stresul termic cauzat de criza climatică, decât au crezut cercetătorii

Urșii hibrizi „pizzly”, tot mai răspândiți în Arctica din cauza schimbărilor climatice

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase