Ce au făcut mai mulți zimbri după ce au intrat din greșeală într-o gospodărie din Neamț

03 05. 2021, 12:00

Mai mulți zimbri au fost filmați în timp ce sar gardurile unei gospodării. Animalele impunătoare au intrat din greșeală pe proprietatea din județul Neamț, iar proprietarul a solicitat ajutorul specialiștilor Romsilva.

În ciuda dimensiunilor foarte mari, zimbrii sar cu ușurință peste gardul proprietății.

„Proba de 100 de metri garduri este trecută cu brio doar de cei îndrăzneți. Chiar dacă sunt masivi, zimbrii sunt foarte sprinteni și chiar pot sări garduri înalte, așa cum puteți observa în filmarea făcută în Parcul Natural Vânători Neamț de colegul nostru Ioan Mihuț. Colegii noștri de la Parcul Natural Vânători Neamț au fost chemați pentru a scoate zimbrii aflați în libertate din anexa gospodărească a unui cetățean. Zimbrii au fost îndepărtați din anexă fără incidente”, au relatat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Potrivit specialiștilor, zimbrul este cel mai mare mamifer european de pe uscat. Poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme, în cazul masculilor, și la 640 de kilograme, în cazul femelelor.

Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în România în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării. Atunci au fost aduse în România câteva exemplare din Polonia. Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț, potrivit Mediafax.

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă. În prezent acolo trăiesc 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate. Parcul natural a fost inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.