Soluția simplă pentru a-ți face pisica să vâneze mai puține animale sălbatice

22 02. 2021, 18:00

Majoritatea stăpânilor de pisici știu că atunci când animalul tău domesticit iese din casă, animalele sălbatice sunt puse în pericol. Spre exemplu, doar în Australia, pisicile omoară peste 1,5 miliarde de animale native în fiecare an. Totuși, unii stăpâni de pisici continuă să-și lase felinele să se plimbe libere pe afară, deseori din dorința de a le face un bine pisicilor care stau prea mult în casă.

Însă, un studiu recent desfășurat de cercetătorii din Regatul Unit sugerează că ar putea exista o altă cale mai simplă prin care pisicile să vâneze mai puțin, fără să fie ținute prea mult timp în locuințe. Tot ce trebuie să facem este să ne jucăm cu felinele și să le oferim o dietă mai bogată în carne.

Este important de menționat faptul că asta nu va împiedica în totalitatea dorința pisicii tale de a vâna. Însă, oamenii de știință au descoperit că în urma sesiunilor de joacă zilnice de până la 10 minute, pisicile au adus acasă cu 25% mai puține animale vânate.

Contribuții pozitive și non-invazive la nutriția și comportamentul pisicilor

De asemenea, pisicile care au primit hrană bogată în proteine de origine animală au adus acasă cu 36% mai puține animale vânate.

„Reducerile pot fi făcute prin contribuții pozitive și non-invazive la nutriția și comportamentul pisicilor care mai degrabă le pot diminua tendința de a vâna, ci nu împiedeca. Aceste măsuri vor fi cel mai probabil adoptate de stăpânii de pisici care sunt îngrijorați cu privire la implicațiile asupra bunăstării pe care le pot avea alte tipuri de intervenție”, a spus Martina Cecchetti, om de știință la Universitatea Exeter.

Ce le-ar putea face pe unele pisici mai predispuse la nevoia de a vâna?

„Unele tipuri de hrană pentru pisici conțin proteine de origine vegetală precum soia, astfel că este posibil ca acele diete să producă o anumită deficiență a unor micronutrienți, ceea ce le-ar putea face pe unele pisici mai predispuse la nevoia de a vâna”, a adăugat Cecchetti, potrivit Science Alert.

„Totuși, producerea cărnii cauzează în mod clar probleme de climă la nivel global, așa că unul dintre următorii pași este identificarea micronutrienților care ar putea fi adăugați la hrana pentru pisici astfel încât să fie redusă nevoia de a vâna”, a mai precizat cercetătoarea.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O pisică pe care toți o credeau moartă, regăsită după trei ani, în SUA

Cum să te apropii mai mult de pisica ta? Un studiu confirmă o teorie populară

Motivul surprinzător pentru care miaună pisicile

Un parazit găsit în excrementele de pisici și carnea crudă, asociat cu un risc crescut de cancer al creierului la oameni