Un fotograf amator care locuiește în New South Wales a surprins un fenomen natural spectaculos pe suprafața unui lac din apropiere.
Derry Moroney, fotograf amator, locuiește pe coasta de nord a statului australian New South Wales, în comunitatea Brooms Head. În ultimii trei ani, Moroney a fotografiat peisaje, animale și insecte. „Având plaje neatinse și Parcul Național Yuraygir în apropiere de locuința mea, chiar nu a trebuit să călătoresc foarte mult”, a spus Moroney.
În iulie 2020, Moroney a ajuns la lacul Cakora și a observat un fenomen natural inedit. Cu ajutorul dronei sale, fotograful a surprins imagini uimitoare cu peisajul creat de canalele de drenaj, asemănătoare ramurilor unui arbore, pe suprafața lacului Cakora.
„Arborii de ceai aflați de-a lungul malurilor colorează apa care se scurge în lac după o furtună puternică”, a explicat Moroney, adăugând că tiparele create aduc aminte de „copacul vieții”.
Fotograful a postat imaginile deosebite pe contul său de Instagram, iar reacțiile nu au întârziat să apară, peste 2.200 de oameni distribuind fotografiile și peste 230 de comentarii fiind înregistrate.
„La prima vedere, ai putea crede că imaginile nu sunt adevărate”, a mai spus Moroney.
Fotograful a mai explicat că a fost atât de uimit de tiparele spectaculoase formate pe suprafața apei, astfel că a încercat să se întoarcă după fiecare 14 zile pentru a surprinde noile forme, scriu The Guardian și ABC News.
Moroney a început să fotografieze lacul în urmă cu șase luni, după o perioadă foarte ploioasă. Imaginile au fost făcute după câteva zile de furtuni constante în regiune.
„Apa este îmbibată cu uleiurile arborilor de ceai, astfel apărând și nuanța maronie, iar apa care se revarsă din lac a creat această operă de artă naturală și extraordinară”, a mai spus fotograful.
Cum pot fi explicate imaginile în care o caracatiță pare că lovește intenționat un pește
Imagini în premieră arată cum face față o broască țestoasă la atacul unui rechin