Camerele de monitorizare a faunei montate în sălbăticie au surprins imagini cu mai mulți lupi care își marchează teritoriul într-o pădure din Piatra Craiului. Deși în România trăiesc numeroși lupi, aceștia sunt discreți, fiind văzuți foarte rar în libertate.
Camera de monitorizare a faunei a fost montată de angajații Romsilva într-o poiană dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. Echipamentul a înregistrat doi lupi care par că își marchează teritoriul. Animalele tasează iarba și frunzele și astfel transmit semnale către alți lupi avertizându-i că se află pe teritoriul lor.
„Imagini deosebit de frumoase! Lupi în Parcul Național Piatra Craiului. Colegii noștri au reușit să surprindă aceste cadre cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei”, au scris reprezentanții Romsilva pe Facebook.
Potrivit specialiștilor Romsilva, lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta poate fi încolțită.
Lupii sunt prădători foarte discreți și eficienți, fiind văzuți foarte rar în libertate. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze atât ziua, cât și noaptea, potrivit Mediafax.
Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri.