O anghilă care se zbătea să trăiască a ieșit prin stomacul păsării care tocmai o înghițise cu totul, potrivit unor imagini surprinse de un fotograf amator din statul american Delaware.
Fotografiile arată cum capul anghilei atârnă în aer, în timp ce pasărea, un stârc, continuă să zboare aparent deranjată de ceea ce tocmai i s-a întâmplat.
Evenimentul neobișnuit a atras atenția multor prădători din jur, a declarat Sam Davis, fotograful care a surprins momentul. Mai mulți vulturi juvenili și o vulpe au început să urmărească stârcul, în speranța că vor avea parte de o masă în cazul în care pasărea sau anghila nu supraviețuiau.
Atunci când Davis a observat momentul bizar, a crezut că un șarpe sau o anghilă i-a mușcat gâtul stârcului. Davis se afla la aproximativ 90 de metri depărtare, însă avea camera foto cu obiectivul pentru distanțe mari, așa că a făcut câteva fotografii în timp ce stârcul își vedea de zbor. În cele din urmă, pasărea a aterizat pe apă cu anghila încă atașată. „Stârcul nu pare să se fi comportat diferit. A continuat să zboare și să aterizeze pe apă”, a mai spus Davis.
Între timp, anghila își arcuia corpul, „așa că, bănuiesc că încă mai trăia în acel moment”, a adăugat fotograful amator.
Abia când a ajuns acasă și a început să editeze fotografiile, Davis a realizat că anghila nu mușca din gâtul stârcului, ci ieșea din stomacul său. După ce a mărit fotografiile, a putut să vadă ochii anghilei. „De fapt, ieșea din altă parte, cu capul înainte”, a explicat Davis.
Davis nu a aflat niciodată ce s-a întâmplat cu stârcul și cu anghila după ce a fotografiat animalele în 2011, acestea publicând imaginile în urmă cu doar câteva luni. Atunci când a plecat de la fața locului, stârcul încă mai zbura cu anghila atașată de corp, potrivit Live Science.
„Stârcul cel mai probabil a supraviețuit, nu părea foarte deranjat, însă depinde de cât de bine s-a vindecat rana și dacă a reușit să evite o infecție. Cât despre anghilă, aceasta ar fi supraviețuit doar dacă ar fi căzut deasupra sau în apropierea apei cu o salinitate pe care o putea tolera”, a explicat John Pogonoski, ihtiolog la Organizația de cercetare industrială și științifică a peștilor din Australia (CSIRO).
Un ţipar furnizează energie electrică pentru decoraţiile de Crăciun de lângă acvariul lui