Zece hectare de pășuni, restaurate pentru hrana faunei sălbatice din Maramureș

15 08. 2020, 00:00
Credit foto: Pixabay

Zece hectare de pășuni vor fi restaurate până în anul 2021 în județul Maramureș, într-un proiect pilot al World Wildlife Fund (WWF) România, de refacere și îmbunătățire a suprafețelor destinate hranei faunei sălbatice.

Reprezentanții WWF România anunță că, până în prezent, 6 hectare de păşune – terenuri din fondul forestier pentru hrana faunei sălbatice din zona coridoarelor ecologice din judeţul Maramureş au fost restaurate, pentru a crește cantitatea şi calitatea hranei produse.

Măsurile de restaurare a păşunilor au inclus adunatul şi transportul unor pietre de pe păşune, cosirea ierbii, îndepărtarea de pe păşuni a arborilor, pregătirea covorului vegetal pentru supraînsămânţări, utilizare de sămânță de trifoi alb.

Proiectul se va finaliza anul viitor

„Acțiunile de renaturare se realizează în premieră în Maramureș şi se vor finaliza în anul 2021, când vor fi restaurate minim 10 hectare de pășuni din zona coridoarelor ecologice”, au subliniat reprezentanții WWF România.

Restaurarea pășunilor face parte din proiectul „Granițe deschise pentru fauna sălbatică din Carpați”, care își propune identificarea și securizarea rețelei de coridoare ecologice transfrontaliere din Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina.

Acesta a început pe 1 octombrie 2019 se derulează pe o perioadă de 30 de luni.