Condiţiile extreme din Australia au creat condiţiile pentru o nouă ameninţare: păianjenii

24 01. 2020, 08:29

Internauţii glumesc că atunci când vine vorba despre Australia tot ce se găseşte pe acest continent poate fi fatal. Din nefericire pentru australieni, dar şi pentru lumea întreagă, ultimele luni au fost dezastruoase: incendii de vegetaţie extinse şi, recent, ploi torenţiale care au cauzat inundaţii. Oamenii de ştiinţă de la Parcul de Reptile al Australiei din Sydney sunt de părere că problemele acestea pot da naştere alteia: păianjenii, notează Science Alert.

„Emitem un mesaj de avertizare publicului, deoarece condiţiile meteo recente umede urmate de zilele călduroase au creat condiţii perfecte pentru ca păianjenii cu pânza pâlnie să prospere”, au spus cercetătorii într-un clip urcat pe internet.

Experţii explică faptul că deşi, în contextul ultimelor luni, problema păianjenilor pare a fi presantă, aceasta nu este prima dată când Australia se confruntă cu astfel de probleme. În realitate, cele 40 de specii de păianjeni cu pânza pâlnie reprezintă o problemă veche, dar care, cu ajutorul unor programe guvernamentale, prin care este asigurat acces la antivenin, instituite în 1980 nu a mai dus la moarte unei singure persoane.

Oamenii de ştiinţă ai parcului avertizează populaţie să fie atentă la posibilele muşcături ale acestor păianjeni şi recomandă ca atunci când un astfel de incident are loc persoanele să apeleze urgent la ajutorul medicilor. De asemenea, ei explică faptul că aceşti păianjeni pot fi capturaţi cu uşurinţă în borcane de sticlă.

În mod surpinzător, cercetătorii sunt entuziasmaţi de către această potenţială creştere a activităţilor păianjenilor şi îi roagă pe cei care au capturat un păianjen cu pânza pâlnie să îl doneze Parcului, veninul acestuia fiind folosit pentru a produce antivenin.

Citeşte şi:

Încălzirea globală ar putea să facă păianjenii mai agresivi

De ce e bine să laşi păianjenii din casa ta în pace

„Vagabondul brazilian”: cel mai veninos păianjen din lume

Un păianjen cu „gheare” a fost descoperit într-o peşteră din SUA (VIDEO)