Incendiile din Australia au atras atenţia oamenilor din întrega lumea prin amploarea lor, efectele dramatice, dar şi din cauza acoperirii media continue. Din nefericire pentru locuitorii, fauna şi flora Australiei incendiile nu reprezintă sfârşitul problemelor pe care le au de înfruntat în orizontul de timp apropiat, notează Science Alert.
Predicţiile realizate de către Biroul de Meteorologie al Australiei arată că între lunile februarie şi aprilie, condiţiile meteo ar trebui să se încadreze în limitele normale, ceea ce înseamnă o creştere considerabilă a cantităţii de precipitaţii. Totuşi, după cum au aflat oamenii de ştiinţă în ultima perioadă, realizarea unor prognoze legate de venirea precipitaţiilor se dovedeşte greu de efectuat din cauza încălzirii globale.
Anul 2019 a fost un an „uscat”, meteorologii explicând faptul că acesta a avut cel mai scăzut nivel de precipitaţii de când a început consemnarea acestor date. După cum au arătat anii trecuţi, seceta este întreruptă de către perioade de ploi masive, ceea ce creşte riscul de inundaţii, mai ales în condiţiile în care resursele şi oamenii care ar putea fi alocate pentru aceste situaţii sunt deja utilizate la maxim pentru eforturile de stingere a incendiilor.
Potenţialele probleme pe care ploiele masive le-ar putea aduce sunt limitate la anumite regiuni ale Australiei, zone precum sudul continentului se află în continuare în pericol din cauza valurilor de căldură, meteorologii explicând faptul că cele mai periculoase valuri de căldură încă trebuie aşteptate în următoarele săptămâni.
Citeşte şi: