Rugby-ul este cel care uneşte un element din natură, caracterizat de atribute precum puterea şi rapiditatea, curajul, rezistenţa, dar şi frumuseţea efemeră sau pacifismul, cu atitudinile şi valorile îmbrăţişate de acest sport, arată un comunicat.
”România are legături profunde cu Franţa, de civilizaţie şi occidentalizare a societăţii româneşti şi în ce priveşte răspândirea la noi, a acestui sport, a culturii fizice. De la Paris, în jurul anilor 1900, tinerii români care studiaseră acolo, aduceau la Bucureşti această disciplină sportivă şi esenţa valorilor ei: integritatea, pasiunea, solidaritatea, disciplina şi respectul. Dacă sportivii francezi au ales cocoşul, pentru emblema lor, ca simbol al vigilenţei, dar şi al mândriei, curajului şi combativităţii, echipa naţională de rugby a României, supranumită „Stejarii” are ca identitate frunza galbenă a stejarului. Acest arbore reprezintă puterea şi mândria arătate de bărbaţi în toate luptele lor. Galbenul face de asemenea, referinţă la culoarea grâului, mândria agriculturii româneşti”, se arată în comunicat.
Vernisajul de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” merge pe urmele unor simboluri ca floarea de cireş, laurul, vulturul de mare, trandafirul sau ursul, pentru diferite echipe naţionale.
La expoziţie sunt invitaţi şi jucători de rugby ai loturilor naţionale, împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor.
Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franţa, „Rugby, Natural!”, expoziţia realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie.