„Câinii beagle sunt cunoscuţi pentru simţul olfactiv dezvoltat şi pot fi dresaţi să găsească droguri, arme şi bombe. De ce nu şi fosile?”, s-a întrebat Jordan.
Paleontologul, care conduce muzeul şi centrul educaţional Fossils Galore din Cambridgeshire, a dresat câinele pentru descoperirea oaselor din Era Glaciară. „Au un miros puternic organic, similar cu argila”, a mai zis cercetătorul.
Câinele primeşte o recompensă de fiecare dată când găseşte ceva, scrie Fox News.
„Dacă osul este la suprafaţă îl va mirosi şi va lătra pentru a ne alerta, dar dacă osul este îngropat, va săpa după el”, a adăugat Jordan.
Paleontologul s-a inspirat după pioniera în paleontologie, Mary Anning, care căuta fosile cu ajutorul câinelui ei, Tray pe coasta sudică a Marii Britanii, numită şi „Coasta Jurasică”.
Rinocerii lânoşi au apărut prima dată acum 350.000 de ani şi au existat până acum 10.000 de ani, conform celor de la International Rhino Foundation. „Fosilele lor sunt des întâlnite şi au fost descoperite în Europa şi Asia. Rămăşiţele bine conservate au fost descoperite în gheaţă şi îngropate în solurile saturate cu petrol”, scrie pe site-ul fundaţiei.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
”Sfântul Graal al paleoantropologiei”: A fost descoperită cea mai veche fosilă a unui animal
O nouă fosilă explică cum cea mai mare creatură terestră a atins dimensiunile colosale