Noul studiu a arătat că insectele lungi de 10 centimetri atacă şi devorează creaturi chiar şi de 10 ori mai mari decât ele, scrie Fox News.
„Se agaţă de o plantă din apă şi orice trece prin faţa lor va fi atacat şi mâncat”, a precizat Charles Swart de la Trinity College din Connecticut care a studiat insectele ucigaşe.
Noua cercetare, publicată în ultimul număr al jurnalului Entomological Science, analizează în detaliu abilităţile de vânător ale gândacilor.
Cele mai mari din cele 150 de specii – Lethocerus grandis and Lethocerus maximus – se găsesc în America de Sud şi au un apetit incredibil.
Autorul studiului, Shin-ya Ohba, de la Nagasaki University din Japonia, a spus că insectele sunt foarte puternice, în ciuda dimensiunilor mici. Îşi pot folosi această forţă pentru a răpune chiar şi o ţestoasă.
Odată ce prada a intrat în raza lor de acţune, prădătorii se împing în picioarele din spate, iar cu cele din faţă prin creatura. Apoi îşi „înjunghie” victima cu un fel de trompetă, injectând enzime şi toxine. „Descompun ţesutul şi îl extrag”, a adăugat Swart.
La animalele mai mari, durează mai multe ori până când cel puţin o parte din victimă va fi mâncată, timp în care prada va fi încă în viaţă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
VIDEO Modul uimitor prin care un gândac bombardier reuşeşte să scape din stomacul unei broaşte
Un gândac scapă de o furnică ”zombie” cu o mişcare de karate