Unul dintre principalele enigme ale Omului de Neanderthal este motivul dispariţiei. În acest nou demers, cercetătorii nu au găsit dovezi pentru a-l dezlega, dar au găsit dovezi care pot ajuta. Noul studiu arată că neanderthalienii nu erau vegetarieni sau necrofagi, mulţumiţi să consume carnea animalelor omorâte de alte animale, scrie Phys.
Dovezile aduse de echipă au venit în forma unei proteine găsite în colagenul oaselor conservate de neanderthalian din două situri din Franţa, Grotte du Renne şi Les Cottés. Cercetătorii au găsit că raporturile de azot-15 şi azot-14 erau similare cu cele găsite la carnivorii actuali, precum lupii.
Dovezile se adaugă unei liste în creştere de descoperiri care sugerează că Omul de Neanderthal consuma carne crudă. Astfel de dovezi includ suliţele găsite lângă rămăşiţele neanderthalienilor, alături de oasele animalelor măcelărite. Există, de asemenea, indicii care arată că aceştia aveau un torace mai gros decât oamenii moderni – ceea ce le-ar permite ficat şi rinichi mai mari, o trăsătură deseori întâlnită la speciile cu dietă bogată în proteine.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Omul de Neanderthal nu era mai violent decât Homo sapiens, conform unei noi descoperiri
Omul de Neanderthal, fratele nostru ghinionist?