”Unicornii” există, dar nu aşa cum s-ar aştepta lumea. Savanţii sud-africani au descoperit o specie bizară de tarantulă
Tarantula neobişnuită aparţine unui grup de arahnide unde cornul este scurt şi tare. Totuşi, cornul speciei nou-descoperite este lung şi moale, scrie Live Science.
Specia, denumită Ceratogyrus attonitifer, se găseşte în mediile forestiere din Angola şi a fost descoperită în timpul unui studiu de teren din 2015-2016, fiind descrisă în detaliu în noul număr al jurnalului African Invertebrates de către savanţii de la South African National Biodiversity Institute.
Corpul tarantulelor este acoperit cu un păr scurt şi dens. Corpul lor are în jur de 34 de milimetri lungime. Cornul se întinde pe spatele creaturilor, fiind câteodată chiar mai lung decât porţiunea posterioară. Baza cornului este tare, dar restul este moale şi are un aspect pufos.
Cornul este uimitor şi misterios, iar savanţii nu au determinat rolul acestuia. Aceste tarantule trăiesc în gropi pe care le sapă în nisip sau sol moale. Tunelurile sunt verticale până la circa 50 de centimetri, apoi formează o cameră orizontală. Aceştia îşi protejează cu îndârjire casa, atacând orice obiect introdus în tuneluri.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O nevertebrată antică ciudată şi-a găsit în sfârşit locul în arborele vieţii
O nouă specie de tarantulă a fost botezată după numele lui John Lennon