Caprele negre din Munţii Rodnei au coborât în zone mai joase. Imagini rare
Pe pagina lor de Facebook, specialiştii Romsilva au postat imagini în care mai multe capre negre se hrănesc în Parcul Naţional din Piatra Craiului.
În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase, unde preferă versanţii înclinaţi, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. În aceste zone, ele găsesc hrana şi se adăpostesc de prădători, în special de râşi.
Iarba uscată este uşor descoperită de sub stratul de zăpadă, caprele negre găsind, în aceste zone, şi muşchi, licheni sau cetină de molid.
„Râşii atacă de obicei caprele negre când acestea se aventurează în zonele inferioare ale văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea”, se precizează în postare.
Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. „Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. România are o populaţie estimată la aproximativ 7.000 de capre negre”, mai informează Romsilva.