Odată ce aceste larve – care de obicei sunt de muşte – au contact cu pacientul, trec direct la treabă, menţinând rănile deschise fără bacterii prin consumarea ţesutului mort şi prin împrăştierea salivei cu proprietăţi antibacteriene, scrie Live Science.
Tratamentul, deşi poate părea macabru pentru oamenii moderni, datează din timpuri străvechi, fiind folosit, spre exemplu, de populaţiile băştinaşe din Australia pentru a curăţa rănile. De asemenea, chiar şi în Primul Război Mondial, soldaţii din tranşee îi foloseau pentru a se trata.
Acum, această terapie poate ajuta oamenii cu răni infectate. Proiectul de 250.000 de dolari îi poate ajuta astfel să-şi păstreze membrele care altfel ar fi fost amputate din cauza infecţiilor.
Oamenii care se află în mijlocul unui conflict sau a unei crize umanitare încă mor de la răni care ar putea fi vindecate uşor dacă ar fi avut acces la servicii medicale”, a precizat Penny Mordaunt, secretar de stat şi membru al Parlamentului britanic.
Metoda este astfel foarte ieftină, iar viermii pot fi crescuţi aproape oriunde. Odată ce ouăle de muşte sunt depuse, acestea vor fi sterilizate şi incubate pentru o zi sau două. Apoi, larvele vor putea fi folosite, punându-se direct pe rană sau în pungi speciale care apoi sunt înfăşurate în jurul unei răni.
Totuşi, pentru a preveni răspândirea unei boli, aceştia nu pot fi folosiţi de două ori. De aceea, larvele trebuie aruncate în recipiente clinice după fiecare utilizare. Dacă unele ar scăpa în sălbăticie, nu ar exista probleme, întrucât larvele trec prin procesul de sterilizare atunci când devin muşte.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Descoperire incredibilă în stomacul unei tinere de 22 de ani. Inclusiv medicii au fost şocaţi – FOTO