Cercetătorii din Singapore au observat pentru prima dată că puii păianjenului săritor rămân alături de mamă în cuib timp de aproximativ trei săptămâni după naştere. Conform Tech Times, în tot acest timp nici mama şi nici puii nu părăsesc cuibul, chiar şi aşa ei îşi cvadruplează mărimea în această perioadă.
Specialiştii au determinat că puii de păianjen tind să crească în continuare datorită „laptelui de păianjen” pe care îl furnizează mama. În prima săptămână mama secretă un „lapte” din canalul de naştere pe care îl amplasează pe pereţii cuibului pentru ca puii să-l consume. La scurt timp aceştia încep să se alinieze la canalul mamei pentru a se hrăni direct. Straniu este cî pui îşi suplimentează aportul de hrană cu laptele mamei chiar şi după ce sunt capabili să vâneze în afara cuibului.
Atunci când cercetătorii au astupat canalul mamei pentru a opri distribuirea laptelui, toţi puii au murit în aproximativ 20 de zile. Acelaşi efect a fost observat când mama a fost îndepărtată din cuib.
În urma testelor specialiştii au descoperit că, deşi nu conţine o cantitate mare de grăsimi sau zaharuri, conţine de patru ori mai multă proteină decât laptele de vacă. Conform ipotezei cercetătorilor acest lapte ar putea fi chiar ouăle lichifiate ce trec prin canalul naşterii.
Vă recomandpm să citiţi şi următoarele articole:
Un istoric de arta a creat un sal din matase de paianjen
Cercetătorii au dresat un păianjen să sară la comandă pentru a crea noi tipuri de roboţi