„Nu este nimic din ceea ce Bolsonaro pune pe masă care să-i facă fericiţi pe savanţi”, a precizat biologul William Laurance de la James Cook University of Australia.
Conform Popular Science, Bolsonaro doreşte interzicerea ONG-urilor precum WWF şi să fuzioneze Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, ceea ce ar putea duce la defrişări pentru extinderea terenului agricol. „Vom fuziona Ministerul Agriculturii cu Ministerul Mediului”, a precizat acesta într-un discurs din campania electorală.
Brazilia are circa 70% din pădurea amazoniană, considerată şi „plămânul verde” planetei, de aceea protejarea este esenţială pentru a opri efectele schimbării climatice.
Rata defrişărilor a scăzut la un minim istoric în 2012, dar a început să crească de atunci, probabil pe fondul tensiunilor politice din ţară.
Amazonul şi probleme regiunii sunt extrem de vechi şi de complexe, ceea ce înseamnă că viitorul ecosistemului masiv este extrem de incert şi este supus atât presiunilor şi luptelor politice, cât şi cerinţelor din ce în ce mai mari ale pieţei într-o societate de consum. Marele „defect” al regiunii este acela că nu este bogată numai în specii, ci şi în resurse naturale, ceea ce o face o ţintă pentru exploatările miniere.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Câţi copaci sunt în Pădurea Amazoniană?
Padurea amazoniana dispare incet dar sigur
Pădurea amazoniană – un paradis imens şi fragil
Cel mai mare gheţar din Antarctica orientală a început să se topească foarte repede