Home » Natura » Un ”gigant” al oceanelor a fost observat cu ajutorul sateliţilor

Un ”gigant” al oceanelor a fost observat cu ajutorul sateliţilor

Autor: Oana Bujor 08.21.2018
Un ”gigant” al oceanelor a fost observat cu ajutorul sateliţilor
Silueta unui rechin uriaş a fost observată de cercetători. Aceştia au putut observa creatura în timp ce analizau migraţiile sale misterioase.

Fiind considerat al doilea cel mai mare peşte din lume cu o lungime de peste 10 metri, rechinul pelerin (Cetorhinus maximus) este vânat pentru aripioarele sale masive. 

Fox News scrie că populaţia de rechini pelerini a scăzut în timpul secolului XX, iar specia nu şi-a revenit până în prezent din cauza nivelului scăzut de reproducere. Rechinul ce consumă în mare parte zooplancton nu hibernează şi este observat mai des în lunile de vară deoarece iarna tind să se înoate la dâncimi mai mari. „Este un rechin care a rămas misterior”, a declarat Alexandra Rohr din cadrul grupului de cercetare APECS. 

În ciuda mărimii şi a înfăţişării înfricoşătore, rechinii pelerini nu sunt agresivi şi nu reprezintă un pericol pentru oameni.  Anul acesta organizaţia a reuşit să înregistreze patru rechini. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Top 5 mituri despre rechini, false. Care este cea mai mare ameninţare a rechinilor

De ce rechinii închid ochii când muşcă?
 
Imagini RARE cu rechinul de Groenlanda. A trăit mai mult de 500 de ani şi este considerată cea mai longevivă vertebrată de pe Terra
 
Victimă a ciclonului Debbie: Un rechin-taur a fost găsit în mijlocul unui drum din Australia