„Acestea sunt animale inteligente, iar pierderea unuia dintre membrii este profundă atât pentru balenă, cât şi pentru restul grupului”, a declarat Sheila Thornton, specialistă în balene ucigaşe din cadrul agenţiei guvernamentale Fisheries and Oceans Canada.
Ken Balcomb, din cadrul Center for Whale Research, a declarat că balena îşi cară în continuare, pentru a 17-a zi consecutivă, puiul născut pe 24 iulie, scrie Phys. Ea estimează că balena a transportat puiul pe o distanţă de peste 1.600 de kilometri. Carcasa puiul începuse să se descompună, iar organele lui au început să fie vizibile. „Cred că această situaţie este fără precedent. Sunt mai multe specii care apelează la un astfel de comportament, poate fi considerată o formă de doliu”, a declarat Thornton.
Mai multe lucrări ştiinţifice recente au documentat comportamentul de doliu a balenelor şi delfinilor. Din cauza legăturii strânse dintre Tahlequah, după cum a fost denumită balena, şi puiul său, specialiştii nu au niciun plan de despărţire a celor doi. Însă specialiştii au avertizat că din această cauză Tahlequah nu se hrăneşte corespunzător.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: