Home » Natură » O nouă fosilă explică cum cea mai mare creatură terestră a atins dimensiunile colosale

O nouă fosilă explică cum cea mai mare creatură terestră a atins dimensiunile colosale

O nouă fosilă explică cum cea mai mare creatură terestră a atins dimensiunile colosale
Publicat: 14.07.2018
Diplodocus a fost cea mai mare creatură care a mers vreodată pe Pământ, dar nu se ştiu prea multe despre cum acest dinozaur a atins proporţiile colosale. O nouă fosilă însă poate adăuga un element important în teoria cu privire la formarea acestuia.

Cecilia Apaldetti şi colegii săi de la Universitatea Naţională din San Juan, Argentina, au descoperit un dinozaur până acum necunoscut, în nord-vestul Argentinei, într-o formaţiune care datează de la sfârşitul Triasicului, acum 220 de milioane de ani. Cercetătorii l-au numit Ingentia prima şi l-au plasat într-un grup de saurodomorfe timpurii numite lessemsauride, scrie New Scientist.

Lessemsauridele sunt rude îndepărtate ale sauropodelor gigant precum Diplodocus.

„Până acum, credeam că pentru a avea dimensiuni enorme erau necesare adaptări în structura scheletică pentru a susţine greutatea”, a precizat Ricardo Martínez, unul dintre cercetători. Totuşi, lui Ingentia îi lipsesc multe dintre aceste adaptări, dar a dezvoltat pungi cu aer care îi permit să respire în mod continuu – o trăsătură importantă de care dinozaurii gigantici au nevoie pentru a scăpa de temperatura corporală imensă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Am putea readuce la viaţa una dintre speciile de dinozaur?

FOTO. Păsările, dinozauri moderni? O nouă descoperire indică faptul că dinozaurii şi păsările sunt mai asemănătoare decât se credea anterior

Cum arătau de fapt dinozaurii? Noi descoperiri sugerează că „Jurassic Park” ar trebui revizuit

Cele mai mari mituri despre dinozauri au fost spulberate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase