Dreptatea făcută de un grup de lei: au omorât braconierii care încercau să vâneze rinocerii dintr-o rezervaţie din Africa de Sud
Intrarea ilegală şi atacul au avut loc la Rezervaţia Sibuya în noaptea de 1 spre 2 iulie, potrivit Live Science.
„Erau înarmaţi cu o puşcă puternică cu amortizor, un topor, ustensile de tăiat sârmă şi aveau mâncare pentru câteva zile – toate indicii că grupul intenţiona să omoare rinoceri pentru cornuri”, a precizat Nick Fox, director al rezervaţiei.
Cornurile rinocerilor sunt valoroase pe piaţa neagră din mai multe motive (mai mult sau mai puţin întemeiate): sunt importante în medicina tradiţională chineză, pudra obţinută din acestea fiind capabilă „să vindece orice boală”, deşi nu există cercetări ştiinţifice care să susţină asta. Mai mult, posesia unui astfel de obiect a devenit o chestiunea de statut.
Africa de Sud este populară în rândul braconierilor pentru că aici se află cele mai rare (şi ameninţate) specii de rinoceri. De obicei, aceştia sunt înarmaţi şi unii pot tranchiliza animalul pentru a-i tăia cornul, „lăsându-l să se trezească sângerând până la moarte”.
Doar în 2017, braconierii au omorât 1.028 de rinoceri în Africa de Sud, comparativ cu doar 13 în 2007.
În acest caz nou şi rar, la 4:30 dimineaţa, unul dintre câinii de pază ai rezervaţiei a început să latre. În acelaşi timp, s-au auzit multe zgomote venind de la lei, dar nimeni nu a dat atenţie, având în vedere că felinele sunt animale nocturne.
Însă, în după-amiaza celei de a doua zi, unul dintre ghizi a găsit ceea ce păreau a fi rămăşiţe umane pe teritoriul leilor. „Este clar că braconierii au mers direct în teritoriul unui grup de şase lei şi unii, dacă nu toţi, au fost omorâţi”, a precizat Fox.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
De cati lei este nevoie pentru a dobori un hipopotam? (VIDEO)
Sudan, ultimul mascul de rinocer alb, a murit. Mai există o singură soluţie pentru salvarea speciei