VIDEO. Savanţii au reuşit să întâlnească o meduză enigmatică ce seamănă cu o pungă de plastic

21 05. 2018, 18:00

De la descoperirea şi descrierea sa în 1967, Deepstaria enigmatica, meduza a apărut foarte rar, scrie Science Alert.

Raritatea cu care a fost observată face ca specimenul să rămână aproape în totalitate necunoscut. Nu se cunoaşte cu ce şi cum se hrăneşte, cum se înmulţeşte, răspândirea şi adâncimile pe care le poate tolera.

Savanţii de la NOAA, cu ajutorul submersibilului Hercules, au observat un exemplar viu de D. enigmatica pe coasta Insulei San Benedicto din Oceanul Pacific, la adâncimea de 974 de metri, într-un întuneric aproape complet.

Dacă nu este examinată îndeaproape, D. enigmatica seamănă mult cu o pungă de plastic şi, de asemenea, îi lipsesc tentaculele specifice multor specii de meduze. Întrucât acestea se bazează pe tentacule pentru a vâna, D. enigmatica trebuie să se bazeze pe o altă strategie de vânătoare.

Cercetătorii speculează că meduza vânează prin ambuscadă, folosindu-şi întreaga membrană centru a prinde prada, înfăşurând-o precum o pungă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tentaculele de meduză inspiră o nouă metodă de luptă împotriva cancerului

O noua si ciudata specie de meduza

Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei

Creatura cu trei ochi realizată de cercetători reprezintă un pas uriaş în biologie