Home » Natură » Imagini rare cu primul pui de zimbru din România, fătat în libertate, în această primăvară. VIDEO

Imagini rare cu primul pui de zimbru din România, fătat în libertate, în această primăvară. VIDEO

Imagini rare cu primul pui de zimbru din România, fătat în libertate, în această primăvară. VIDEO
Publicat: 14.05.2018
Imagini surprinse cu primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural Vânători Neamţ, singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, au fost publicate de Romsilva pe Facebook.

În imaginile surprinse se observă cum primul pui de zimbru fătat în această primăvară în Parcul Natural Vânători Neamţ explorează atent locurile din jur.

Potrivit Romsilva, acesta este al 13-lea pui de zimbru născut în libertate în cei şase ani de la eliberarea primilor zimbri în parc, ”semn că programul derulat de specialiştii Romsilva este unul de succes”.

Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958 la două secole de la dispariţia sa din principatele române. În urmă cu şase ani au fost eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamţ, iar numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este acum de 37, între care 13 zimbri născuţi liberi. În ultimii şase ani, zimbrii eliberaţi şi-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru şi 3 viţei născuţi anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiştii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecţie şi acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamţ este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinaţii sustenabile”, clasament internaţional realizat de experţi internaţionali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani Haţeg şi VânătoriNeamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase