O nouă analiză arată că un nivel record de căldură a alimentat Uraganul Harvey
„Am arătat, pentru prima dată, că volumul de ploaie care a căzut peste uscat corespunde cu cantitatea de apă evaporată din oceanul neobişnuit de cald”, a precizat Kevin Trenberth, conducătorul principal al studiului. „Pe măsură ce schimbarea climatică va încălzi oceanele, ne putem aştepta la mai multe furtuni puternice precum Harvey”.
Studiul apare în jurnalul Earth’s Future, o publicaţie a American Geophysical Union, precizând că temperatura de la suprafaţa oceanului era de 30 de grade Celsius chiar înaintea producerii furtunii, iar după ce a trecut, temperatura era în continuare mare, de 28,5 grade Celsius. Temperatura necesară pentru a se forma un uragan este de minim 26 de grade Celsius, potrivit Science Daily.
Chiar şi după ce a ajuns pe uscat, Harvey era în continuare alimentat de apele calde ale Golfului Mexic. „Implicaţia este că oceanele mai calde cresc riscul apariţiei uraganelor cu durată şi intensitate mai mare”, a afirmat Trenberth. „Deşi deseori ne gândim la uragane ca fenomene atmosferice, este clar că oceanele joacă un rol critic şi va forma viitoarele furtuni odată cu încălzirea globală”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
2017, al treilea an cu temperaturi RECORD şi fenomene extreme
O mare parte dintre deşeurile marine vor fi curăţate cu ajutorul invenţiei unui tânăr de 22 de ani