Home » Natură » Albinele robot ar putea fi dezvoltate pentru polenizare

Albinele robot ar putea fi dezvoltate pentru polenizare

Albinele robot ar putea fi dezvoltate pentru polenizare
Publicat: 19.03.2018
Unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din lume, Walmart, a depus cerere de brevet pentru albine robot, numite „drone pentru polenizare”. Aceste dispozitive ar putea transporta în viitor polenul de la o plantă la alta, folosind senzori, camere şi servicii de localizare.
Walmart nu a oferit, deocamdată, mai multe detalii despre acest proiect. Dispariţia albinelor reprezintă o problemă mare pentru agricultură, iar companiile şi guvernele caută soluţii. Aceste insecte polenizează aproape o treime din hrana consumată la nivel mondial, informează Go4it.
 
Aceasta nu este prima tentativă de a crea o albină robot. Cercetători de la Universitatea Harvard au prezentat primele modele RoboBees în 2013. Aceste mici drone au fost perfecţionate, dar încă nu pot fi controlate de la distanţă. Cele descrise în brevetul Walmart ar avea această capacitate, precum şi abilitatea de a detecta polenul.
Dronele sunt folosite şi pentru a rezolva problema despăduririi. O companie din SUA numită DroneSeed a dezvoltat drone capabile să reîmpădurească suprafeţe de mari dimensiuni, dar şi să împrăştie substanţe pentru a elimina bolile care afectează copacii. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase