Individul din specia Anaxyrus americanus nu prezenta răni deschise, dar „ideea mea iniţială, pe care încă o cred, este aceea că rănile severe au fost date de unul dintre prădătorii naturali ai broaştei în timpul hibernării acesteia”, a precizat Fleming. „Dintr-un anumit motiv, prădătorul nu a omorât vietatea, iar broasca a putut deveni din nou activă primăvara – broaştele sunt extrem de rezistente”.
Pierderea feţei putea fi provocată şi de musca din specia Lucilia bufonivora, care are obiceiul de a-şi depunde ouăle în jurul nasului broaştelor, scrie Science Alert.
NatGeo picked up the story! I love how much attention this no-face toad is getting!!! https://t.co/4Sd2f682SY
— Jill Fleming (@salamander_jill) 6 martie 2018
Pentru cercetători, este cert că rănile au fost provocate recent, în perioada de adult, întrucât este imposibil (din câte se cunaoşte), ca o broască să supravieţuiască foarte mult fără hrană. Cel mai probabil, nici respiraţia nu era optimă. Cercetătoarea nu a colectat exemplarul, dar nu crede că vietatea a mai trăit mult; fiind vorba ori de o moarte lentă, cauzată de lipsa de hrană, ori de un prădător care ar fi considerat broască o ţintă extrem de uşoară.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Prima broască fluorescentă din lume a fost descoperită în Amazon
Frumoase şi otrăvitoare: cele mai periculoase broaşte din lume
Cercetătorii au descoperit două noi specii de broască veninoasă. Deţin o tehnică inedită de a ucide
Pe Pământ au existat broaşte care aveau puterea de a vâna şi consuma dinozauri