VIDEO Modul uimitor prin care un gândac bombardier reuşeşte să scape din stomacul unei broaşte

10 02. 2018, 17:00

Cercetătorii japonezi au înregistrat momentul în care un gândac bombardier scapă dintr-o broască înfometată. Conform The Guardian, specialiştii au fost uimiţi de mecanismul de apărare puternic al insectei.  

”Mecanismul lui de apărare ne surprinde,” a declarat Shinji Sugiura, specialist în agricultură ce a realizat studiul. ”În cazul mai multor broaşte, momentul exploziei din stomacul lor a putut fi auzit la scurt timp după ce au înghiţit gândacul,” adaugă el. 

Atunci când sunt în pericol, acest tip de gândaci elimină un amestec chimic format din peroxid de hifrogen şi hidrochinonă. Specialiştii au dorit în cadrul experimentului să observe dacă gândacul poate supravieţui după ce este înghiţit cu ajutorul mecanismului lui de apărare. Aceştia au colectat mai mulţi gândaci şi broaşte obişnuite din Japonia şi au filmat momentul în care prada întâlneşte prădătorul. 

În imagini poate fi observat momentul în care broasca prinde cu o viteză uimitoare insecta. Odată ingerată, insecta elimină ”bomba toxică”. Conform lui Sugiura, explozia a putut fi auzită din interiorul stomacului broaştei, iar la scurt timp a eliminat gândacul. 

Însă doar în 34,8% dintre cazuri mecanismul de apărare a fost eficient. În timp ce unii gândaci au fost eliminaţi în doar 15 minute, alţii au rămas în interiorul broaştei pentru aproape două ore, rezistând sucurilor gastrice acide. Modul în care acestea au supravieţuit în stomacul broaştelor pentru o perioadă atât de lungă rămâne încă un mister pentru specialişti. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Moment rar din natură. fotografiat în premieră. ”Este ultimul strigăt înainte de a pătrunde în abis” – FOTO
 
FOTO. Cum a reuşit o broască ţestoasă să dea de gol un tânăr ce cultiva marijuana
 
Ţestoasa din Thailanda care a înghiţit aproape 1.000 de monezi din cauza oamenilor a murit. ,,Am făcut tot ce am putut, dar nu a fost de ajuns”
 
Prima broască fluorescentă din lume a fost descoperită în Amazon