Rămăşiţele aparţin unui grup de arahnide înrudite cu păianjenii din prezent. Conform BBC, cercetătorii consideră că insecta ar putea exista şi în prezent în pădurile tropicale din sud-estul Asiei.
Habitatul izolat al creaturii şi dimensiunile sale reduse fac posibilă existenţa unui descendent cu coadă al speciei în Myanmar, loc în care a fost descoperită şi fosila. ”Nu i-am găsit încă, dar unele zone ale acestei păduri nu sunt atât de bine studiate,” afirmă dr. Paul Selden din cadrul Universităţii din Kansas.
Credit: BO WANG
Myanmarul conţine nenumărate fosile conservate în răşină. Specia provine din perioada Cretacicului pe când T. Rex domina Pământul şi conţine trăsături amestecate atât din trecut cât şi din prezent.
Creatura a fost denumită Chimerarachne yingi deoarece specialiştii au considerat-o ca fiind un hibrid compus din mai multe părţi ale altor specii. ”Ştim de mai bine de 10 ani că păianjenii au evoluat dintr-o specie de arahnide cu coadă, în urmă cu 315 milioane de ani,” a declarat dr. Russel Garwood din cadrul Universităţi din Manchester, coautor al studiului.
Până în prezent au fost descoperite patru specimene ale păianjenului. Specialiştii consideră că arahnida trăia în mare parte pe trunchiurile copacilor, sub scoarţa acestora sau sub muşchi.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarle articole: