Home » Natură » Ziua Zero se apropie: în aprilie, Cape Town din Africa de Sud poate deveni primul mare oraş fără apă

Ziua Zero se apropie: în aprilie, Cape Town din Africa de Sud poate deveni primul mare oraş fără apă

Ziua Zero se apropie: în aprilie, Cape Town din Africa de Sud poate deveni primul mare oraş fără apă
Publicat: 21.01.2018
Oficialii din Cape Town au început să roage rezidenţii şi vizitatorii să păstreze apă, avertizând că rezervele se pot termina în oraşul sud-african lovit de secetă până în aprilie 2018.

Pentru a preveni criza, locuitorii vor avea alocaţi doar 50 de litri pe zi, comparativ cu 87 ca până acum, scrie Live Science.

„Mai sunt doar trei luni până când ajungem la Ziua Zero”, a precizat Patricia de Lille, primarul capitalei legislative a Africii de Sud. „Ziua Zero este atunci când oraşul va fi forţat să închidă o mare parte din rezerve, iar fiecare rezident va avea la dispoziţie doar 25 de litri pe zi”.

Ca o comparaţie, un american obişnuit foloseşte între 300 şi 380 de litri de apă pe zi. Doar o baie are nevoie de aproximativ 130 de litri. Un duş de zece minute ar termina resursa de 50 de litri a sud-africanului. Pentru a rămâne în limita de 50 de litri şi încă să mai ai apă de băut, o persoană trebuie să facă un duş de două minute, să tragă apa de la toaletă o singură dată, să spele vasele tot o singură dată, într-o chiuvetă plină şi să gătească o singură dată.

Deşi există mai multe demersuri de a obţine apă din surse alternative, acestea nu vor rezolva problema pe termen lung. Sursa problemei este creşterea temperaturii la nivel global, lucru care se vede atât în termometre, cât şi în efectele asupra planetei care pot fi văzute chiar din spaţiu (pot fi văzute aici pentru zona Western Cape, unde se găseşte şi Cape Town).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Seceta devine o problemă din ce în ce mai serioasă: Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele şase decenii

Seceta are consecinţe dramatice asupra Mării Moarte

Încălzirea globală va face ca uraganele să fie şi mai catastrofale şi să ajungă în zone care până acum erau ocolite

Încălzirea globală se va resimţi peste doar 10 ani. Efectele vor fi devastatoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase