Home » Natură » Un nou caz de împerechere între un cerb şi un macac a fost observat în natură. Specialiştii au o explicaţie pentru comportamentul straniu

Un nou caz de împerechere între un cerb şi un macac a fost observat în natură. Specialiştii au o explicaţie pentru comportamentul straniu

Un nou caz de împerechere între un cerb şi un macac a fost observat în natură. Specialiştii au o explicaţie pentru comportamentul straniu
Publicat: 20.12.2017
Oamenii nu sunt singura specie care întreţine relaţii sexuale doar pentru plăcere. Babuinii îşi construiesc societăţile pe baza schimburilor de favoruri sexuale. De asemenea, unele animale au preferinţe homosexuale. Cercetătorii au fost chiar martorii unei scene de sex oral între doi urşi bruni.

Însă recent specialiştii au redactat o lucrare privind descoperirea unui nou caz de împerechere între animale din specii diferite. Conform PopSci, în Japonia a fost observat momentul în care o femelă macac încerca să se împerecheze cu un cerb cu pete. 

Anterior au fost observate momente în care maimuţele macac doar stăteau pe spatele cerbilor, însă specialiştii au ajuns la concluzia că este vorba despre începutul unui ritual de împerechere. Aceştia consideră că ar putea fi începutul unui nou trend social printre femelele tinere de macac, care sunt cunoscute pentru acţiunile lor homosexuale. 

”Am observat acest comportament pentru prima oară în 2015,” a declarat autorul Noele Gunst-Leca din cadrul Universităţii Lethbridge. 
Dintr-o astfel de interacţiune, deşi nu este consensuală, şi cerbul are de câştigat deoarece maimuţa curăţă căpuşele şi paraziţii de pe gâtul şi spatele animalului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase