Acesta să fie începutul unei noi ere a fructelor modificate genetic?! Un nou soi de mere care nu se strică vor ajunge în curând pe piaţă

12 11. 2017, 07:13

This browser does not support the video element.

Crearea mărului Arctic a fost făcută posibilă datorită cercetării realizată la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation din Australia. Savanţii au putut opri deteriorarea (închiderea la culoare) prin ştergerea unei gene care codifică enzima responsabilă, scrie Futurism.

Compania va produce merele Arctic în trei sortimente: Granny Smith, Golden Delicious şi Fuji. Cel puţin la început, Okanagan va distribui merele în 400 de magazine din Statele Unite.

Multe dintre produsele alimentare modificate genetic aduce beneficii producătorului, şi nu consumatorului, dar compania susţine că aceste mere nu se încadrează în această idee. Există speranţe că dacă produsul are succes, va crea un precedent şi vor apărea produse similare.

Există reticenţe cu privire la aceste tipuri de alimente, de aceea specialiştii consideră că un produs care are beneficii practice imediate (nu se înnegreşte după ce a fost expus la aer) va fi un pas important în convingerea consumatorilor de a introduce astfel de alimente în dieta lor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un virus modificat genetic, noua armă împotriva cancerului

UE a dat un verdict zdrobitor asupra studiului ce susţinea că porumbul modificat genetic cauzează cancer

Pericolul experimentelor de laborator. Savanţii modifică genetic virusuri mortale, care pot declanşa o pandemie

E o reuşită „care te lasă cu gura căscată”, spune un laureat Nobel despre cea mai recentă descoperire din genetică