Caracteristicile din Octalntis sunt constituite din grămezi de nisip şi scoici şi găzduiesc 15 cefalopode, conform biologilor. Science Alert relatează că cercetătorii au filmat pe parcursul a 10 ore suprafaţa de 18 pe 4 metri.
Astfel că echipa a avut oportunitatea de a observa cum se întâlnesc, trăiesc şi comunică caracatiţele, dar şi încercările acestora de înlăturare a musafirilor nepoftiţi. ”Acest comportament este produsul selecţiei naturale şi ar putea fi similar cu comportamentul social al vertebratelor,” a declarat principalul autor al studiului David Scheel, din cadrul Universităţii Alaska Pacific.
Noua zonă ocupată de caracatiţe se află în golful Jervis de pe coasta estică a Australiei şi se află în apropierea altei zone similare descoperite în 2009, ce poartă denumirea de Octopolis.
De asemenea, cercetătorii au descoperit în zonă şi carcase goale ale prăzii consumate care formează vizuini. Ambele ”oraşe” subacvatice sugerează că Octopus Tetricus nu sunt o specie atât de singuratică precum se credea anterior. Până în prezent, specialiştii nu au reuşit să afle dacă aceste zone sunt răspândite sau cum încep să fie constituite.
De obicei caracatiţele se întâlnesc doar pentru împerechere, urmând ca acestea să plece apoi pe căi diferite.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: