Pasărea echipată cu emiţător satelitar a fost monitorizată în ultimele trei săptămâni la cuib şi biologii de la Societatea Ornitologică Română au observat că şi în 2017 a cuibărit cu succes.
Arlie are un nou pui, iar acesta este la stadiul normal de dezvoltare pentru vârsta lui. Acvilele ţipătoare mici depun două ouă, dar unul din pui îl înlătură pe cel mai slab, pentru a primi el mai multă hrană de la părinţi. Fenomenul se numeşte cainism, după personajul biblic Cain.
Este cel de-al cincilea an consecutiv în care creşterea puiului este monitorizată la această pereche din Piemontul Făgăraş. Arlie a folosit acelaşi cuib ca în 2016, se află acum la cel de-al treilea cuib folosit în patru ani. În 2016, a încercat să cuibărească, dar a fost nevoită să îşi schimbe cuibul, cel mai probabil din cauza transportului de lemne tăiate şi a depozitării lor în apropiere de cuib. Dar nici zona în care se află cuibul folosit în ultimii doi ani nu a fost ferită de intervenţii. Spre deosebire de anul trecut, în zona unde se află acum au fost realizate tăieri de rărire, iar cuibul este foarte expus. Acvila nu a abandonat cuibul, dar faptul că este foarte expus reprezintă o potenţială ameninţare.
Citeşte continuarea pe
Rador.