Acest lucru sugerează că speciile preistorice de hominizi se înmulţeau între ele şi de asemenea, nu există dovezi fosile care să fie asociate acestei descoperiri, scrie Daily Mail.
Omer Gokcumen, cercetător la University at Buffalo’s College of Arts and Sciences şi membru al echipei de cercetare, susţine că „se pare că încrucişarea între diferite specii de hominizi nu este excepţia, ci mai degrabă norma”.
„Studiul nostru a urmărit evoluţia unei proteine numite MUC7 care a fost găsită în salivă. Când am observat istoria genei proteinei, am văzut că aceasta există şi în populaţiia africană subsahariană”, adaugă acesta.
Această proteină are rolul, printre altele, să menţină consistenţa mucoasă a salivei şi să protejeze organismul împotriva bacteriilor dăunătoare. Mai mult decât atât, studiile precedente au arătat că această proteină a avut un rol în evoluţia omului.
În ceea ce priveşte identitatea speciei „fantomă” de care a aparţinut această proteină, Gokcumen precizează că „ruda necunoscută poate fi o specie deja descoperită, precum o variaţie a lui Homo erectus sau un hominid încă nedescoperit”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Fosilele unei noi specii de hominid, descoperite în Etiopia
Cel mai vechi hominid din lume este Ardi, stramoasa lui Lucy
Încrucişarea între speciile de hominide străvechi ne-a făcut mai rezistenţi la boli