Alergia la carne, afecţiunea gravă provocată de muşcătura unei căpuşe

27 06. 2017, 09:06

Capuşa este purtătoare a unei molecule de zahăr denumită alfa-1, 3-galactoză ce reprogramează sistemul imunitar al oamenilor făcându-i alergici la carne. Atunci când o căpuşă deţinătoare a moleculei muşcă o persoană, primul răspuns al organismului este de a crea un anticorp, informează Independent. În urma infectării, de fiecare dată când o persoană va consuma carne roşie ce conţine această moleculă sistemul imunitar se va declanşa, provocând o reacţie alergică. 

Simptomele alergiei Alfa-Gal includ urticarie, dificultăţi respiratorii, crampe abdominale şi leşin. În cazuri rare poate provoca decesul

Deşi este prezentă în mod normal în sud-estul Statelor Unite ale Americii, au fost raportate cazuri recente şi în oraşe precum Hanover, Minnesota, Duluth şi New Hampshire. Cosby Stone, imunolog din cadrul Universităţii Vanderbilt, a afirmat: ,,În urmă cu cinci ani erau raportate în jur de 50 de cazuri ale sindromului Alfa-Gal. În prezent sunt aproximativ 200”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cum poţi afla dacă eşti infectat cu boala Lyme?
 
Detaliul inedit din acest chihlimbar, vechi de peste 40 de milioane de ani. Cercetătorii observă foarte rar aşa ceva
 
Ghepardul nu mai este considerat cel mai rapid animal terestru din lume. Cine deţine de-acum noul record mondial
 
Un cercetător a descoperit o nouă specie de căpuşă în propriul nas