Alergia la carne, afecţiunea gravă provocată de muşcătura unei căpuşe
Capuşa este purtătoare a unei molecule de zahăr denumită alfa-1, 3-galactoză ce reprogramează sistemul imunitar al oamenilor făcându-i alergici la carne. Atunci când o căpuşă deţinătoare a moleculei muşcă o persoană, primul răspuns al organismului este de a crea un anticorp, informează Independent. În urma infectării, de fiecare dată când o persoană va consuma carne roşie ce conţine această moleculă sistemul imunitar se va declanşa, provocând o reacţie alergică.
Simptomele alergiei Alfa-Gal includ urticarie, dificultăţi respiratorii, crampe abdominale şi leşin. În cazuri rare poate provoca decesul.
Deşi este prezentă în mod normal în sud-estul Statelor Unite ale Americii, au fost raportate cazuri recente şi în oraşe precum Hanover, Minnesota, Duluth şi New Hampshire. Cosby Stone, imunolog din cadrul Universităţii Vanderbilt, a afirmat: ,,În urmă cu cinci ani erau raportate în jur de 50 de cazuri ale sindromului Alfa-Gal. În prezent sunt aproximativ 200”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: