Modurile prin care animalele sunt superioare omului
Înfăţişarea
Deseori considerăm alte specii ca fiind hidoase. O privire mai atentă asupra fluturilor sau furnicilor ar putea dezgusta multe persoane Însă există şi nenumărate animale care au o infăţişare incredibilă. Animale precum puii de găină, pasăre sau iepure sunt considerate adorabile la nivel global. Cercetătorii au sugerat că această părere a oamenilor se bazează pe asemănarea lor cu copiii, informează List Verse.
Alte animale precum ,,dragonul albastru” sunt o creaţie uimitoare a naturii, având partea inferioară asemănătoare cu fundul oceanului şi cea superioară albastră pentru a fi asemănătoare apei. Creatura are capacitatea de a prinde animale masive precum galera portugheză.
Comunicarea
Sursa: Wikipedia
Deşi telefonul sau computerul reprezintă moduri uimitoare de comunicare, ar putea oricând concura cu modurile prin care anumite creaturi comunică. Insectele săritoare (treehopper) extrag seva arborilor pe care o pot transforma cu ajutorul unei abilităţi naturale în nectar. Multe şopârle gecko consumă acest nectar, iar în momentul în care găsesc o insectă săritoare şopârlele produc o vibraţie cu ajutorul capului pentru a cere insectei nectarul. Motivul acestui comportament nu este cunoscut, dar au existat teorii conform cărora nectarul ar putea fi ,,un mod de plată al siguranţei”.
O altă insectă uimitoare este furnica, ea comunică prin intermediul feromonilor . Cu ajutorul antenelor, celelalte furnici pot detecta mirosul feromonului. De exemplu, o furnică atacată emite un feromon detectabil de celelalte furnici din colonie care vin în ajutorul acesteia.
Lupta
Sursa: Flickr
Oamenii consideră modul în care au perfecţionat lupta o realizare majoră. Însă în lumea animalelor, ringul de luptă este mult mai dur. În lumea subacvatică, sepia elimină cerneală pentru a-şi îndepărta prădătorii. La prima vedere, şopârla cu coarne din Texas pare inofensivă, însă în momentul unui atac şopârla pulverizează sânge prin ochi.
Inteligenţa
Sursa: Pixabay
Deşi oamenii pot scrie, crea şi învăţa, animalele ne întrec la anumite categorii. De exemplu, porumbelul voiajor, pasărea poate zbura de-a lungul a 1.770 de kilometri şi se poate întoarce înapoi fără ajutorul unui GPS. Unul dintre cele mai uimitoare aspecte este modul în care utilizează structura de fier din cioc pentru a determina poziţia geografică în funcţie de câmpul magnetic al Pământului.
Elefanţii pot utiliza mirosul pentru a-şi crea o hartă mentală a membrilor familiei sale. De asemenea, animalul poate detecta dacă o persoană este ameninţătoare prin intermediul mirosului sau a culorii hainelor pe care le poartă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: