Pasărea, care avea doar câteva zile atunci când a ajuns în situaţia de a cădea în capcana răşinii copacului, poate oferi informaţii cruciale în ceea ce priveşte evoluţia acestui grup de animale, care, acum aproape 100 de milioane de ani, era la începutul existenţei.
Descoperirea a fost publicată în Gondwana Research, iar cercetătorii susţin că specimenul este cea mai completă fosilă descoperită în chihlimbarul birmanez, scrie SFGATE.
Ryan McKellar de la Royal Saskatchewan Museum, co-autor al acestui studiu, a precizat că „este cea mai completă şi detaliată imagine pe care am avut-o vreodată”.
Din păcate, ADN-ul păsării nu s-a păstrat, din cauza transformărilor chimice. Rămâne totuşi forma detaliată a speciei de acum 99 de milioane de ani.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cercetătorii au fost nevoiţi să creeze un ordin nou, special pentru insecta ”extraterestră” descoperită în chihlimbar. ”Înfăţişarea sa îmi aduce aminte de extratereştri precum E.T.”
O descoperire făcută în urmă cu mai mulţi ani într-un chihlimbar se dovedeşte a fi acum unică şi extrem de valoroasă – FOTO+VIDEO
Chihlimbarul – o fereastra spre evolutia plantelor
Detaliul inedit din acest chihlimbar, vechi de peste 40 de milioane de ani. Cercetătorii observă foarte rar aşa ceva