Home » Natură » Predicţie sumbră a savanţilor: Marea Barieră de Corali nu mai poate fi salvată, în ciuda tuturor eforturilor

Predicţie sumbră a savanţilor: Marea Barieră de Corali nu mai poate fi salvată, în ciuda tuturor eforturilor

Publicat: 31.05.2017
Savanţii avertizează că eforturile de a salva cel mai mare sistem de recif din lume nu mai poate fi salvat. Aşadar, planul de sustenabilitate nu poate fi realizat, având în vedere şi lipsa unei strategii care să contracareze încălzirea climatică.

Planul Reef 2050 a fost lansat în martie 2015, având o finanţare de două miliarde de dolari australieni. În urma evenimentelor din 2016 şi 2017, care au dus la dispariţia unei părţi însemnate a sistemului de recif, acest plan este nerealist, scrie Science Alert.

Unul dintre purtătorii de cuvânt de la Great Barrier Reef Marine Park Authority, afirmă: „conceptul de a menţine funcţia ecologică se referă la echilibrul proceselor ecologice necesare pentru ca ecosistemul recifelor să persiste, dar probabil într-o altă formă, adică structura şi compoziţia poate diferi de ceea ce vedem astăzi”.

Comunicatul sună destul de ambiguu şi probabil fatalist în ceea ce priveşte viitorul Marii Bariere de Corali, dar în prezent pare singura soluţie viabilă.

De asemenea, conform multor cercetători de renume australieni, este nevoie de concentrarea pe cauză, anume încălzirea globală – eforturile trebuie în primul rând concentrate pentru a elabora strategii care să contracareze acest flagel.

Vă recomandăm să citiţi şi urmtătoarele articole:

Marea Barieră de Corali a început să albească. ”Este îngrijorător”

Un nou val de căldură distruge Marea Barieră de Corali

Două treimi din Marea Barieră de Corali sunt afectate sever de albire

Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase