Autoarea acestui studiu, Lena Boysen de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK), a precizat că „dacă vom continua să ardem cărbune şi petrol în ritmul pe care îl facem acum, cantitatea de gaz cu efect de seră pe care va trebui să o eliminăm pentru a stabiliza climatul va fi prea mare pentru a face faţă”.
Această tehnică este complementară aceleia care urmăreşte depozitarea dioxidului de carbon folosind mecanisme tehnologizate, de absorbţie artificială, scrie Science Daily.
Conform cercetătorilor, cea mai bună opţiune este un plan ambiţios de reducere a dioxidului de carbon, ca opţiunea de rezervă care să contracareze cantitatea de emisii.
Totuşi, co-autorul Tim Lenton de la Universitatea din Exeter, Regatul Unit, precizează că „reducerea utilizării combustibilor fosili este o precondiţie pentru stabilizarea climatului, dar de asemenea avem nevoie de utilizarea unui spectru de opţiuni de la reîmpădurirea terenului degradat, la agricultură eficientă şi limitarea cantităţii de deşeuri alimentare”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O invenţie fascinantă a unui fermier poate rezolva problema foametei şi a încălzirii climatice