Lupii mult mai mari decât cei din prezent şi felinele cu colţi pumnal urmăreau şi ucideau animalele din zonă, relatează Business Insider.
În zona La Brea au fost descoperite nenumărate schelete ale acestor creaturi. O analiză recentă a sute de oase dezvăluie modul în care animalele vânau, dar şi rănile pe care le sufereau în timp ce doborau prada. Într-o singură zonă restrânsă, cercetătorii au putut analiza sute de oase ale prădătorilor care au murit în timp ce încercau să prindă animalele blocate în smoală.
..Descoperirea ne ajută să ne imaginăm cum arăta un ecosistem în care se aflau diferite tipuri de prădători,” spune Caitlin Brown, studentă din cadrul UCLA. ,,Am observat modul în care prădătorii s-au specializat pentru a putea prinde animalele mai uşor,” a adăugat ea. Brwon susţine că se aşteptau să descopere răni gave la nivelul capului produse de loviturile prăzii. Însă, surpinzător, fracturile au fost extrem de rare, fiind descoperite doar la 2% din specimene. Însă au descoperit o proporţie majoră a rănilor de la nivelul gâtului.
Sursa: Wikimedia Commons
În cazul lupilor au fost descoperite urme de leziuni la nivelul ligamentelor, tendoanelor şi a muşchilor. Felinele cu colţi pumnal erau rănite mult mai frecvent decât lupii. Experţii au afirmat că acestea au fost produse deoarece felinele vânau în general singure.
Felinele cu colţi pumnal reuşeau să evite leziunile la nivelul capului şi al colţilor masivi, fapte pentru care sunt faimoase. Brown susţine că dinţii acestora erau relativ ,,fragili”. Acest tip de prădători era predispus leziunilor de la nivelul spatelui, care ar fi fost provocate de luptele cu prada. După ce imobilizau prada la pământ, felinele înfingeau colţii în zona gâtului sau a burţii pentru a o ucide.
În cadrul sit-ului au fost descoperite peste 35.000 de oase, provenind de la două specii.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: