De fapt, există destule cercetări care au acest scop. Studiul de faţă a fost realizat în Forensic Anthropology Research Facility (FARF), care are 26 de hectare de teren şi se găseşte în San Marcos din Texas, relatează Popular Science.
În iulie 2014, cercetătorii au lăsat un cadavru în pădurea din FARF. Au dorit să vadă ce influenţă au diferitele specii necrofage, printre care vulpi, curcani, vulturi, coioţi şi altele.
După câteva luni de la iniţierea proiectului, la masă a venit un musafir neaşteptat. Pe 5 ianuarie 2015, camera amplasată în pădure a surprins căprioara cu o coastă de om, lângă cadavru (imaginea de mai jos).
Credit: Meckel et al., J Forensic Sci 2017
S-a întâmplat din nou pe 13 ianuarie. Nu era clar dacă a fost vorba de aceeaşi căprioară.
Este prima dovadă a unei căprioare care se hrăneşte din resturi umane. Nu este însă prima dată când o căprioară a fost observată consumând carne. De fapt, sunt cunoscute pentru faptul că se hrănesc cu peşti, lilieci şi iepuri. Savanţii sugerează că în general, ierbivorele pot apela la carne pentru a-şi obţine minerale precum fosfor, sare şi calciu, care pot lipsi din dietă pe perioada iernii.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cum s-a împrietenit un vânător cu o căprioară. VIDEO
Descoperire-şoc în Florida: un piton care a înghiţit o căprioară! (FOTO)
O priveliste rarisima, caprioara albinoasa
Eveniment bizar filmat de cercetători: o maimuţă încearcă să se împerecheze cu o căprioară