Într-o lucrare publicată în jurnalul American Naturalist, cercetătorii de la Universitatea Alberta sugerează că aceste creaturi îşi tranşau şi eviscerau prada înainte de a o mărunţi cu ajutorul cleştilor, relatează IFL Science.
Eurypteridele, un grup larg de creaturi acvatice cunoscute şi sub numele de scorpioni de mare, dominau mediul acvatic al Paleozoicului. Deşi multe dintre specii nu depăşeau o lungime de 20 de centimetri, există unele care atingeau şi o lungime de 2,5 metri.
Deşi abundenţa lor a fost mare şi dovezile paleontologice sunt multe, se cunoşteau prea puţine despre rolul cozii. Unii cercetători au sugerat că spinii din coadă transmiteau venin, la fel ca scorpionii tereştri. Nu există însă nicio dovadă care să susţină această afirmaţie.
De asemenea, locomoţia a fost un aspect luat în considerare de cercetători, dar rolul de locomoţie îl aveau o pereche de apendice laterale care aveau o formă de vâslă, ca în imaginea de sus”.
Noul studiu susţine totuşi altceva: coada se putea mişca în lateral şi, ţinând prada cu ajutorul cleştilor, coada putea eviscera victima. Scott Persons, autorul acestui studiu, precizează că „scorpionii de mare îşi puteau mişca cozile dintr-o parte în alta”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Un nou prădător marin deosebit, din Paleozoic, a fost descoperit în Canada – VIDEO
Soparla din Paleozoic, descoperita in estul Pennsylvaniei!