Home » Natura » Celebrul tigru tasmanian, considerat dispărut acum 81 de ani, a fost observat din nou. ”Am verificat de două ori ”

Celebrul tigru tasmanian, considerat dispărut acum 81 de ani, a fost observat din nou. ”Am verificat de două ori ”

Autor: Oana Bujor 03.28.2017
Un animal carnivor vânat de către europeni până la dispariţia speciei a supravieţuit într-o zonă izolată din sălbăticie.

Tigrul tasmanian a fost observat în nordul Australiei după ce animalul a fost considerat dispărut, informează Independent

Prădătorul asemănător lupului  era unul dintre cele mai mari animale carnivore cu marsupiu care au existat în apropierea societăţilor umane, ultimul specimen a murit într-o grădină zoologică din insula Tasmania în 1936. Însă, conform unor martori, acesta a fost observat din nou în sălbăticie, 50 de camere  urmând să fie amplasate de-a lungul peninsulei Cape York pentru observarea populaţiei. 

,,În cadrul unei observări nocturne patru animle au fost zărite din apropiere. Am verificat de două ori descrierea animalului, culoare ochilor, mărimea corpului, comportamentul animalului şi alte caracteristici,” a declarat profesorul Bill Laurance. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: