Maimuţa în vârstă de opt ani a jucat un joc al imitărilor cu cercetătorii, imitând tonurile şi frecvenţa vocii pe care aceştia o emiteau.
Cercetătorii au descoperit că sunetul este diferit de oricare alte sunete făcute de urangutanii din sălbăticie, ceea ce demonstrează că animalele pot învăţa cum să imită vocea umană.
Descoperirea cercetătorului Adriano Lameira de la Universitatea Durham a demonstrat că urangutanii îşi pot controla vocea.
,,Încă nu este clar cum limba vorbită a evoluat de la sistemul de comunicare al strămoşilor noştri maimuţele,” a declarat cercetătorul. ,,Înainte se credea că maimuţele emit sunetele necontrolat, dar cercetarea noastră a dovedit că urangutanii au capacitatea să îşi controleze corzile vocale,” a adăugat el.
Rocky a fost studiat la Grădina zoologică din Indiana, unde au fost luate toate măsurile de siguranţă pentru ca rutina sa zilnică să nu fie întreruptă.
În timpul studiului, un cercetător a emis sunete cu tonalităţi diferite. Rocky a mimat aceste sunete pe care cercetătorii le-au comparat cu sunetele emise de peste 150 de urangutani din cadrul a 15 locaţii din sălbăticie sau captivitate.
Sunetele emise de Rocky erau diferite de cele ale celor 150 de maimuţe.
Acest fapt dovedeşte că urangutanul a fost capabil să înveţe un sunet nou, controlându-şi corzile vocale.
Cercetătorul a declarat: ,,Acest fapt indică că vorbirea umană ar putea reprezenta o evoluţie a strămoşilor noştri cu capacităţi similare”.
Sursa: Mail Online
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: