Deşi încălzirea se produce de la o lună la alta, după o prioadă de 12 luni cercetătorii au afirmat că fenomenul este ingrijorător de consecvent. În perioada iunie 2015 – mai 2016 au fost cele mai călduroase luni, record care a fost depăşit pentru a noua oară, conform The Guardian.
Acest lucru înseamnă că, la fiecare 12 luni, recordul este doborât Noutatea este redată de faptul că anii 2014 şi 2015 au fost foarte călduroşi. Toate evenimentele de până acum prezic că 2016 va fi la fel de călduros. Încălzirea rapidă a planetei este cel mai mult resimţită în Antarctica, care până acum a avut cea mai mică rată de extindere a gheţii pe timp de vară.
Acest fenomen se datorează nivelului crescut de încălzire din zonă, care este de două ori mai mare decât media la nivel global, fapt ce are un impact dezastruos asupra oamenilor, a animalelor, dar şi asupra planetei în general. În timp ce unele rapoarte prezintă faptul că nivelul de gheţă din zonă creşte, straturile sunt, totuşi, subţiri, se regăsesc pe suprafaţa mării şi nu pot înlocui gheţarii.
Cercetătorii afirmă că efectele ar putea fi devastatoare. Chiar dacă nu am mai utiliza combustibilul fosil, tot nu am putea opri încălzirea din decadele următoare.
Sursa: Ifl Science
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: