Home » Natură » Prima specie de mamifere care a dispărut din cauza schimbărilor climatice – FOTO

Prima specie de mamifere care a dispărut din cauza schimbărilor climatice – FOTO

Publicat: 15.06.2016
Schimbările climatice induse de om au dus la dispariţia în totalitate a singurei specii de mamifere din Marea Barieră de Corali a Australiei.

Este vorba despre şoarecii melomys din insula Bramble Cay, situată pe coasta de nord a provinciei Queensland, notează The Guardian.

Această dispariţie este considerată prima a unui mamifer cauzată de schimbările climatice. Un expert susţine că aceasta dispariţie reprezintă doar „vârful icebergului”, iar schimbările climatice vor afecta specii din întreaga lume.

Mamiferul, denumit de asemenea „şoarecele cu coada mozaic” trăia exclusiv pe insula Bramble Cay, o micuţă insulă de corali situată în largul coastei de nord a Queensland, Australia.

 
Melomys reprezenta singura specie de mamifere endemică din zona Marii Bariere de Corali. Prima datare a existenţei sale a fost făcută în 1845, cărţile de istorie sugerând că marinarii au omorât aceşti „sobolani mari” cu arcuri si săgeţi. Însă „şoarecii cu coada mozaic” au fost văzuţi pentru ultima oară în 2009, iar în 2014, un raport a australian a recomandat schimbarea statutului lor din „animale pe cale de dispariţie” în „dispărute”, notează The Guardian.
 
Dar melomys s-au văzut ultima oară în 2009, iar după o căutare extinsă pentru animal în 2014, un raport a recomandat statutul său să fie schimbat din „pe cale de dispariţie” la „dispărute”, notează The Guardian.
 
Condus de Ian Gynther de la Departamentul Mediului şi Protecţia Patrimoniului Queensland, şi în parteneriat cu Universitatea din Queensland, sondajul a pus 150 de capcane de pe insulă timp de şase nopţi, şi a implicat măsurători extinse ale insulei şi a vegetaţiei sale.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase