Home » Natură » Ar trebui să încetaţi să vă mai îmbrăţişaţi câinele. Îi puteţi face rău

Ar trebui să încetaţi să vă mai îmbrăţişaţi câinele. Îi puteţi face rău

Ar trebui să încetaţi să vă mai îmbrăţişaţi câinele. Îi puteţi face rău
Publicat: 28.04.2016
Animalele de companie tind, de cele mai multe ori, să nu arate că sunt deranjaţi de stăpânii lor.

Cercetătorul canadian Stanley Coren (University of British Columbia) a studiat de-a lungul carierei sale comportamentul animalelor de companie şi, în mod special, pe cel al câinilor. Ultimul studiu pe care specialistul l-a realizat se referă la modul în care reacţionează patrupezii atunci când sunt îmbrăţişaţi. Rezultatele obţinute arată că acest obicei practicat de oameni nu este tocmai plăcut pentru cei care îi îndrăgesc atât de mult. 

Coren şi-a început experimentul studiind 250 de imagini ale unor oameni care îmbrăţişau câini. Apoi, împreună cu echipa sa de cercetare, a analizat fiecare fotografie în parte, concentrându-se în mod special pe forma staturii pe care o afişau patrupezii. 

Rezultatele obţinute la finalul studiului le-au permis oamenilor de ştiinţă canadieni să definească patru semne, care arată că animalul nostru de companie este nefericit atunci când îl îmbrăţişăm. Iată care sunt acestea: 

– Câinele îşi întoarce capul de la cel care îl face să se simtă stânjenit sau îngrijorat. Uneori, îşi închide ochii. 

– Alteori, îşi ţine ochii întredeschişi, semnalând stăpânului său că este foarte trist. 

– Un semn al stresului sau anxietăţii de care suferă câinele este faptul că îşi ţine urechile în jos. 

– Câinele îşi poate exprima nemulţumirea lingând faţa stăpânului, căscând sau ridicând o lăbuţă. 

Prin intermediul studiului pe care l-a coordonat, Stanley Coren a aflat că 81,6% dintre câinii care sunt îmbrăţişaţi prezintă cel puţin unul dintre semnele menţionate anterior. Numai 7,6% dintre animalele de companie par să nu aibă vreo problemă atunci când stăpânii lor le demonstrează cât de mult ţin la ei. Pe de altă parte, restul de 10,8% nu arătau că sunt deranjaţi, dar nici nu se bucurau foarte mult atunci când erau luaţi în braţe. 

,,Câinii sunt animale născute pentru a alerga. Acest lucru înseamnă că atunci când se simt atacaţi, prima reacţie pe care ei o vor avea nu va fi cea de a muşca, ci de a fugi. Cercetătorii care au studiat comportamentul câinilor susţin că atunci când ne îmbrăţişăm câinele, îl imobilizăm, iar el se simte în pericol. Prin urmare, el va încerca sub orice formă să scape de noi”, a declarat Stanley Coren pentru publicaţia Stuff.co.nz.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Un rottweiller a adoptat o lupoaica 

                                             Semanam cu cainii mai mult decat cu maimutele

                                             Cainii si pisicile – pericole casnice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase